Whiskyprovning för alla i hela Sverige

Nedan kan du se och köpa biljetter till alla whiskyprovningar i Sverige. Whiskyprovningarna nedan äger rum hos några av de bästa importörerna och tillverkarna av whisky i Sverige. Det läggs löpande till nya whiskyprovningar på sidan.

Whiskyprovning för whiskyälskare

Whiskyprovning för alla whiskyälskare

Pris: 395,00 SEK

whiskeykryssning och -provning

Whiskykryssning och -provning

Pris: 595,00 SEK

Exklusiv whiskyprovning i Stockholm

Exklusiv whiskyprovning i Stockholm

Pris: 795,00 SEK

På denna sida har vi samlat alla de whiskyprovningar som äger rum i Sverige inom den närmaste framtiden. Några av provningarna är fasta och hålls år efter år eller 1 gång i månaden, medan andra är whiskyprovningar som bara hålls en gång. Alla provningar är samlade från olika arrangörer och sidor, så du skickas därför vidare till en extern sida när du vill beställa biljetter.

Vad är en whiskyprovning?

Även om det lite säger sig själv att man smakar på olika sorters whisky, så kan man mycket väl vara osäker på hur det går till på en whiskyprovning. Då whisky är en stark dryck med en hög alkoholprocent, går det som regel till på ett lite annorlunda sätt än t.ex. vin- och ölprovningar. En normal whiskyprovning erbjuder 4–6 olika whiskysorter, som man smakar på och därefter sköljer innan nästa.

Det finns även whiskyprovningar där man får passande mat serverad till de whiskysorter som man ska smaka på, men det är dock fortfarande sällsynt att man provar mer än 4–6 sorters whisky, då man annars får för mycket och inte kan smaka av whiskyns alla nyanser på samma sätt.

Whiskyprovning 2018

Det hålls nya whiskyprovningar varje månad under 2018, så här ger vi dig en översikt över de arrangörer som håller whiskyprovningar resten av året. När vi närmar oss årets sista kvartal kan det dyka upp whiskyprovningar som äger rum 2019.

Arrangörer

Det finns många olika arrangörer av whiskyprovningar i Sverige. Vanligen är det barer eller alkoholleverantörer, som ligger inne med goda whiskymärken, som arrangerar dem. Ett exempel här är smakateljén som har Sveriges bästa urval av Whisky, rom samt öl och därför även håller sina egna provningar. Dessutom håller en vin- och alkoholleverantör som Braunstein också många provningar.

I Sverige har det i efterdyningarna av de många mikrobryggerierna som dykt upp, blivit ett stort intresse för mikrodestillerier och experimentering inom whisky. Det har även inneburit att ett känt ölbryggeri som Braunstein har gått in i whiskybranschen och tillverkar nu sin egen whisky. Därför håller de även regelbundet whiskyprovningar på deras bryggeri i Køge i Danmark.

Braunstein Bryggeri och destilleri

Braunstein är ett av Danmarks största mikrobryggerier. Efter att ha haft enorm succé med sin öl och utökat sortimentet betydligt, kastade de sig även ut i destillering av whisky. Även det har blivit en framgångsrik verksamhet och deras whisky har vunnit flera priser världen över. Du kan besöka destilleriet och smaka på deras utsökta urval av whisky, samt se hur produktionen går till.

Smakateljén

Hos Smakateljén hålls det många olika evenemang, där det är möjligt att smaka på saker. De håller även whiskyprovningar och är några av de bästa i hela Sverige på att hålla sådana. Man kan tillåta sig att vara med oavsett om man är nybörjare eller en erfaren whiskyentusiast, för experterna som finns på plats vid whiskyprovningen kommer säkert se till att man får en bra upplevelse.

Viking Line

Som något helt unikt har ett av Sveriges mest kända färjerederier gjort ett kryssningsevenemang enbart för whiskyälskare. Här kommer det finnas en uppsjö av whiskysorter presenterade på en mässa ombord på kryssningsfartyget som seglar mellan Stockholm och Marieholm. Det kommer finnas möjlighet att smaka på whiskysorter och att köpa flaskor till bra priser.