Om du försöker gå ner i vikt kan du bli frestad att tappa alkohol helt. Men det betyder inte att du måste ge upp ditt sociala liv helt. Du kan fortfarande njuta av ett glas vin eller en öl med vänner så länge du gör rätt val.

De bästa alkoholhaltiga dryckerna för viktminskning är de som är låga i kalorier och socker.

 

Torrt vin, lättöl och klara drycker som vodka eller gin är alla bra val. Och om du letar efter något alkoholfritt är mousserande vatten med en skvätt fruktjuice ett uppfriskande alternativ.

 

Här är några tips för att välja alkoholhaltiga drycker som inte kommer att sabotera din viktminskning:

 

– Välj lättöl framför vanliga öl. En lättöl innehåller ca. 100 kalorier, medan en vanlig öl innehåller 150 kalorier.

 

– Undvik cocktails med hög sockerhalt. Om du är sugen på en cocktail, välj en med lätt läsk eller sockerfri blandning. En margarita kan t.ex. innehåller mer än 500 kalorier.

 

– Håll dig till en drink. Om du försöker gå ner i vikt är det bäst att begränsa dig till en alkoholhaltig dryck. På så sätt blir du inte frestad att dricka mer än du borde

 

– Undvik drycker med hög alkoholhalt. Drycker som innehåller mycket alkohol har också ett högt kaloriinnehåll. En shot vodka innehåller t.ex. ca. 100 kalorier

 

– Undvik drycker med mycket socker, t.ex. söta viner och cocktails gjorda på likörer.

 

– Drick rött vin med måtta. Rött vin har hälsofördelar, men det är också högt i kalorier. Ett glas rött vin på 5 gram innehåller ca. 125 kalorier.

 

– Är man på fest kan man undvika att dricka för mycket genom att dricka vatten till läsk eller läsk mellan drinkarna.

 

Så där har du det: några tips för att välja alkoholhaltiga drycker som inte förstör dina viktminskningsplaner. Njut av att umgås, men gör kloka val för att undvika att sabotera din kost.