Ölprovning för alla i hela Sverige

Kom fram till vilken ölprovning du ska till nästa gång. Vi har samlat en uppsjö av ölprovningar runt omkring i Sverige, som äger rum under närmsta året. Du kan hitta ölprovningar i landets alla delar, där du kan smaka på årstidens öl.

Mest populära ölprovningar

Ölprovning med öltema

i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Västerås, Örebro, Gävle, Karlstad, Växjö

Pris: 349,00 SEK

Ölprovning med ostar som passa till

i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Västerås, Örebro, Gävle, Karlstad

Pris: 495,00 kr.

Ölbryggning i Göteborg

i Göteborg

Pris: 595,00 kr.

Ölvandring på olika pubs

i Stockholm och Göteborg

Pris: 340,00 SEK

Ölprovning med snus

i Stockholm

Pris: 649,00 SEK

Snus- och ölprovning på Snus- och Tändsticksmuseum

i Stockholm

Pris: 549,00 kr.

Ölprovning i mörker

i Stockholm

Pris: 399,00 SEK

Ölprovning i Sveriges städer

i hela Sverige

Pris: 495,00 SEK

Exklusiv ölprovning

i Falun

Pris: 1.595,00 SEK

Historisk pubvandring mjöd och mikrobrygd

i Stockholm

Pris: 495,00 SEK

Lär dig brygga öl

i Göteborg

Pris: 645,00 SEK

Ost- och ölprovning for alla

i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Västerås, Örebro, Linköping och Gävle

Pris: 545,00 SEK

Snus- och ölprovning i kapital

i Stockholm

Pris: 645,00 SEK

Vin, öl och rock

i Stockholm

Pris: 695,00 SEK

Ölprovning i hela Sverige

i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Västerås, Örebro och Gävle

Pris: 445,00 SEK

Göteborg ölvandring

i Göteborg

Pris: 345,00 SEK

Mjödprovning på Aifur

i Stockholm

Pris: 445,00 SEK

Mikrobryggeri ölprovning och visning

i Stockholm

Pris: 375,00 SEK

Ölprovning med ölmästere

i Stockholm

Pris: 395,00 SEK

Ölprovning med ölmästere Göteborg

i Göteborg

Pris: 395,00 SEK

Saknar din ölprovning här?

Skicka oss ett mail på [email protected], och vi kommer att få reda på något. Du kan läsa mer om vårt samarbetsavtal med ett klick på knappen nedan.

Tidigare hölls ölprovningar

Svensk ölupplevelse

i Sverige

Pris: 400,00 SEK

Vill du på ölprovning i Sverige, så har du kommit till helt rätt sida. Här på sidan samlar vi alla ölprovningar i Sverige som hålls inom den närmsta framtiden. Vi har samlat ett urval av ölprovningar från svenska arrangörer i hela landet. De flesta ölprovningar du hittar på sidan äger rum i de större städerna som Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Västerås, Örebro, Linköping, Helsingborg, Jönköping, Gävle och Borås.

Vad är en ölprovning?

En ölprovning är ett event där det serveras flera olika ölsorter, som man har möjlighet att smaka på. Ölprovningar kan föregå på flera olika sätt, vanligen betalar man ett pris för entré/biljett, varpå man kan smaka på all öl man har lust till. Det finns dock även tillfällen, där det är gratis eller kostar en liten summa för varje öl man vill smaka. Utöver smakupplevelsen kommer det alltid finnas möjlighet att fråga experter om ölen och möjlighet att köpa med sig de ölsorter man smakar på, till ett förmånligt pris.

Ölprovning för 2, 3, 4 eller flera

På en ölprovning har man ofta möjlighet att träffa många nya människor som har samma intresse som en själv och det är därför en given plats att skapa nya bekantskaper. Men det är inte säkert att man alltid har lust till det och därför kan man självklart även deltaga i en ölprovning för 2, 3, 4 eller flera personer, om man nu gärna vill ta med sig ett par vänner eller gå med familjen.

Vid i stort sett alla ölprovningar som vi samlar här på sidan, så kommer du ha möjlighet att ta mer än 1 person med dig. I gengäld kan det hända att en ölprovning är till för 2 personer och det kommer därför inte finnas möjlighet att välja ett annat deltagarantal. Du kan alltid köpa en ölprovning för 2 mer än 1 gång och på det sättet vara 4 eller flera som kan deltaga i den.

Ölprovningar 2019

I översikten kan du hitta samtliga planerade ölprovningar som äger rum under år 2019. Vi lägger löpande till nya ölprovningar som planeras, så kom ihåg att hålla ett öga på sidan för att se de senaste provningarna eller anmäl dig till våra nyhetsbrev för att uppdateras när det finns en ny ölprovning. Vi eftersträvar hela tiden att ha en överblick över de bästa och mest populära ölprovningarna i Sverige, så du har största möjliga urval och kan hitta den som passar dina behov bäst.

Arrangörer

Ölprovningarna som samlas här på sidan hålls av många olika arrangörer i hela Sverige. Ofta är det bryggerierna bakom ölen som håller ölprovningen, men det kan även vara föreningar eller företag som håller i den för att öka kännedomen av deras företag eller skapa lite försäljning på grund av provningen. Likaså kan ölprovningar hållas av butiker i samarbete med bryggerier eller av livsmedelsbutiker som råder över många olika öltyper och ölmärken. Nedan har vi skrivit lite information om några av de största arrangörerna av ölprovningar i Sverige.

Stockholm Food Tours

Denna arrangör arrangerar flitigt vandringar genom Stockholms vackra gator, där det besöks diverse mat- och dryckställen. De har även en ölprovningstour, där man tar sig runt till några av de mest populära ölbarerna, som serverar deras bästa varianter av öl. Du kan även ta en kik på Stockholm Food Tours andra arrangemang, om du önskar smaka på annat.

Snus- och tändsticksmuseum

Det låter kanske som en lustig arrangör av en ölprovning men sanningen är att öl och snus går riktigt bra ihop. Eftersom snus- och tändsticksmuséet har några av Sveriges mest kunniga experter inom snus, så har de sett det som en uppenbar möjlighet för att presentera folk för den fina kombinationen av snus och öl.

Braunstein

Bryggeriet etablerades år 2005 av bröderna Michael och Claus, som köpte upp det från ett amerikanskt bryggeri i Baltimore. Sedan dess har det bara gått framåt och Braunstein är ett av de största mikrobryggerierna i Sverige. De två bröderna har tyska rötter och har valt att namnge bryggeriet efter deras efternamn Braunstein. Idag ligger bryggeriet i Køge Havn, väldigt nära en S-tågstation, så det är lätt att ta sig till en ölprovning på det populära bryggeriet. Men sedan de startade år 2005, har de även fått ett destilleri och gör svensk whisky av mycket hög kvalitet.

CRAFTED BY

Har du alltid drömt om att få din helt egna öl? Det kan du hos CRAFTED BY. Precis som namnet antyder, kan den öl man dricker vara gjord av alla, och hos dem har du möjlighet att sätta en helt unik prägel på din egna öl och få den levererad till dörren. Men innan du gör och beställer din egenproducerade öl, kan du smaka på de olika ölsorterna man kan göra med Crafted BY och komma fram till hur du tror att du sammansätter den bästa ölen. Det är en rolig ölprovning de håller, eftersom man efterföljande kan gå hem och sammansätta sin egen öl.

Go Dream

På upplevelseportalen Go Dream kan du hitta en uppsjö av upplevelser i alla kategorier, häribland även ett urval av ölprovningar, ölkurser och möjligheter att brygga din egen öl. Det finns något för alla ölentusiaster hos Go Dream, så det är bara att hålla ett öga på deras ölprovningar här. En av deras mest populära ölprovningar är en festival i Stockholms konserthus, där några av Sveriges bästa mikrobryggerier bjuds in för att servera sina öl till gästerna.