Öljulkalendrar är något som har ökat mycket i popularitet under de senaste åren och det är vettigt. Det finns många människor – särskilt män – som kanske tror att de får gott om godis i december månad och har vuxit från de traditionella chokladjulkalendrarna. Så hur säljer du en julkalender till män? Du lägger naturligtvis öl i. Det finns något manligt med en kalender med öl för varje dag i december, och en perfekt gåva att ge till en god vän eller till mannen som har allt. Flera olika kalendrar har också börjat dyka upp, inte bara med öl, utan också med blandade delikatesser i form av kaffe, vin och lyxchoklad. Det tilltalar både män och kvinnor som inte har så mycket julsötsaker och andra söta saker eftersom man redan får gott om fram till jul, men hellre vill ha något lite läckerare.

Gör din egen öljulkalender

Detta är enligt min mening ett av de mest geniala sätten du kan göra en personlig present till en ölentusiast du älskar. Kalendern består av en trevlig och julinpackning med plats för 24 flaskor (upp till 50cl), som du bara kan börja fylla på med din favoritöl, eller så kan du komma med ett roligt tema. Kanske lokalt producerat öl från mikrobryggerier, starka öl, juleöl eller något helt annat. Om du brygger ditt eget öl, eller känner någon som gör det, är denna kalender också ganska uppenbar.

Känner du till en pojkvän eller en ölentusiast som behöver bortskämd? Eller kanske någon som är lite trött på allt socker du fylls med varje december och vill hellre ha en god öl? Oavsett om det är en pojkvän, en vän, din svärfar eller bara dig själv, hoppas jag att du hittade lite inspiration för hur du kan sötta december på ett annat – och bättre (!) Sätt än bara en chokladkalender. God jul – och viktigast av allt – CHEERS!