Julkalendrar idag finns inte bara med choklad. Alternativa julkalendrar med allt från vingummi, godis, godis och mycket mer har ökat i popularitet under de senaste åren, och det verkar som om det finns fler och fler olika variationer varje år. Det här är riktigt goda nyheter för de som vill prova något annat och kanske redan får massor av choklad vid juletiden. Här har jag samlat några bitar som jag har stött på på nätet, och som kan göra decembermånaden lite sötare dag för dag.

Wally och Whiz vingummi julkalender (jätte)

Denna jättejulkalender från Wally och Whiz är förmodligen ett av de mest ultimata sätten för godismunnen att hålla kalendern i december. Kalendern innehåller så mycket som 3,36 kg gourmetgummi och måste därför lätt kunna tillfredsställa de flesta sötand.

Wally and Whiz är ett danskt företag som producerar vegansk gourmetgummi och är bland de bästa på marknaden. Deras vingummi är tillverkade med många alternativa smaker som lime, persika, päron, hylla och mycket mer, och du kan förvänta dig att kvaliteten blir något högre än vad du vanligtvis hittar i hyllor med mix-and-match. Förresten, kalendern består av en mycket trevlig presentförpackning, och då är den enorm, så detta är verkligen en överdådig gåva att ge. Detta kan naturligtvis kännas i priset, som är något högre jämfört med en vanlig julkalender. Men den här är långt ifrån vanlig!

Wally och Whiz vingummi julkalender (liten)

Den enorma julekalendern från Wally och Whiz finns också i en lite mindre version, med ett pris som är lite mer prisvärd. Men även om denna utgåva är något nedskuren jämfört med den andra, är det fortfarande en riktigt fin kalender med massor av bra vingummi. Kalendern består fortfarande av en riktigt fin presentask med 24 dörrar, bara lite mindre.

Bakom varje dörr finns 5-6 delar. vingummi, som fortfarande är en trevlig portion att få varje dag, och det sparar ingen kvalitet.

Julkalender med popcorn

Jag vet vad du tänker; det kanske låter lite konstigt och lite för specifikt. Om du känner dig så är det garanterat eftersom du inte känner till begreppet gourmet-popcorn. Det är inte det vanliga popcornet du känner från biografen eller mikrovågsugnen som gömmer sig bakom var och en av de 24 dörrarna som denna kalender innehåller. Popcorn Shed, som producerar denna kalender, gör gourmetpopcorn med allt från karamell, choklad, hallon, jordnötssmör och mycket mer. Det är ett roligt och annorlunda sätt att räkna dagarna ner till julafton och en idealisk gåva för både barn och vuxna.

Jelly Beans julkalender

Du kanske redan känner till dessa Jelly Beans, som finns i alla möjliga smaker, från jordgubbar och lime, till kräkningar och bussmän. Läckra, eller hur? Nu finns de också tillgängliga som en julekalender som kan krydda december månad på flera olika sätt. Bakom dörrarna finns läckra Jelly Beans i 20 olika smaker, men bara tio olika färger. Med andra ord, du vet inte om du får en med kokosnötsmak eller surmjölk.

Grisjulkalender med fläskbuk

Kan du inte bara få tillräckligt med fläsk och fläskmage? Stekas inte griskött på julafton? Titta sedan på denna kalender från The Snaffling Pig, som har gjort ett helt genialt sätt att räkna ner till 24. Julkalendern innehåller 24 dörrar med de krispigaste fläskskallarna i olika varianter som grill, söt sirap, peppar eller salt och vinäger.

Denna kalender är förmodligen främst inriktad på vuxna som är mer i de salta snacks, snarare än de söta, som ofta är rikliga fram till jul. Här är detta en riktigt rolig gåva att ge till en vän eller bara till dig själv, om du inte tål tanken på att få fläskkotletter varje dag fram till jul.

Karamelljulkalender Karamelljulkalender

Som ett alternativ till chokladjulkalendern kan du också prova en med godis. Karamellen är en oerhört fyllig och krämig godisbit som ofta glömmes till förmån för choklad och vingummi. Karameller är inte heller så populära som de en gång var, kanske för att många förknippar dem med något gammaldags eller de billiga (och lite tråkiga) Big Ben-karamellerna som du kastar med till den sista skoldagen. Men det finns fortfarande danska karamellbagerier med en passion för det gamla hantverket, och en av dem är Karamelleriet, som med sin julkalender lyckas visa vad riktiga gourmetgodisar kan göra.

Kalendern innehåller 24 dörrar i vackra förpackningar med två delikatesser i vardera och täcker allt från det söta, salta och fruktiga. Och då smakar de bara bra!

Kanske gav detta lite inspiration för alternativa julekalendrar att njuta av i december. Alla känner till den klassiska julkalendern med choklad, men vad sägs om en kalender med fläskmage eller popcorn? Personligen tycker jag att det är mycket mer spännande och en helt genial gåva att ge. Försök att hålla ett öga på vad som finns på marknaden, för det finns nya och ännu roligare kalendrar varje år, och det finns definitivt några som kommer att överraska och skratta.