Ginprovning för alla i hela Sverige

Här hittar du en översikt över alla ginsprovningar som äger rum i Sverige under nästa års tid. Mer gins provningar läggs till sidan som de meddelas av arrangörerna. Du kan läsa mer om varje ginprovning nedan, biljetter säljs på en extern webbplats.

Mest populäre ginprovningar

Ginprovning i Göteborg

i Göteborg

Pris: 595,00 SEK

Ginprovning och upplevelse fÖr Två 

i Göteborg

Pris: 595,00 SEK

SAKNAR DIN GINPROVNING HÄR?

Skicka oss ett mail på [email protected], och vi kommer att få reda på något. Du kan läsa mer om vårt samarbetsavtal med ett klick på knappen nedan.

Tidigare hölls ginprovningar

Ginprovning med spritexpert

i Stockholm

Pris: 695,00 SEK

Gin är en av svenskarnas favoritdrycker, av en mycket enkel anledning är det hälften av drycken Gin & Tonic. Här på sidan hittar du alla provningar som hålls i Sverige, några hålls fasta varje månad varje år, medan andra är popup-provningar. Det är allt från gin entusiaster till barer till butiker som håller dessa smakprov.

Vad är en ginprovning?

En tuggummiprovning går vanligtvis på ett av två sätt. På något sätt är provsmakningen så att du får möjlighet att smaka på flera olika gnar i sin rena form eller det ordnas som en gin tonicprovning, där du får serveras olika gin blandat med toniskt vatten. Man utesluter vanligen inte heller den andra, så du kanske har möjlighet att smaka gin både med och utan toniskt vatten för några provningar.

När du går till ginprovning kommer du naturligtvis att smaka på vilka ingredienser som finns i gin och vad skillnaden är på olika fenor. Ofta är det dock möjligt att smaka på annat toniskt vatten och det ger mycket god känsla eftersom du sällan dricker gin ren och dricker ofta blandat med toniskt vatten.

Ginprovning 2019

Ginprovning är mer populär år 2019 än någonsin tidigare. Det betyder också att du kan hitta flera ginsprov på denna sida än du har kunnat. Vi är mycket nöjda med det och hoppas att du kommer att vara där och ta det för dig genom att delta i många bra ginsprovningar under året. Vi ser fram emot att kommunicera mycket fantastiska gins som smaka till dig.

Arrangörer

Arrangören är mycket viktig för den typ av gins som smaka på dig. Med det inte sägs att det är kvaliteten på ginsprovningen är det en stor skillnad, nej det är i större utsträckning innehavet och vilken gin du smakar det är skillnaden. Om du går till provsmakning i en spritbutik kommer du ofta att presenteras med många olika gin och då och då kommer du att kunna smaka på ny gin. Om du deltar i en ginprovning i baren får du en djup inblick i vad som ligger bakom varje gin du smakar, och omgivningen blir mer intim och trivsam. Om smakprovtagaren är ett destilleri, smakar du bara destillatorns gin, men tas samtidigt genom historien och processen bakom genn som de producerar. Nedan följer ett urval av arrangörerna som du kan hitta ginprovning här.