Chokladprovning för alla i hela Sverige

Är du intresserad av att deltaga i en chokladprovning, så har du kommit till rätt ställe. Här på sidan kan du nämligen hitta alla chokladprovningar i Sverige inom den närmaste framtiden. Jag kan mycket väl förstå att du vill testa en chokladprovning, för det är ren njutning för gommen.
Choklad- och vinprovning

Vin- och chokladprovning

Pris: 495,00 SEK

Chokladprovning i världsklass

Chokladprovning i världsklass

Pris: 349,00 SEK

Ost- och chokladprovning

Ost- och chokladprovning

Pris: 400,00 SEK

Choklad är svenskarnas föredragna godis. Vi svenskar äter i genomsnitt 5,4 kilo choklad om året, vilket är högt i förhållande till många andra länder. Vi kan därför konstatera att vi älskar choklad här hemma. Man säger ju att det är sunt att äta varierat, så varför inte äta en del av de 5,4 kilo choklad på en chokladprovning så att du får lite variation.

Här på sidan har vi samlat alla chokladprovningar som äger rum i Sverige. Det hålls chokladprovningar i hela landet av några av de mest erkända chokladtillverkarna, men det hålls flest i de stora städerna: Göteborg, Malmö och Stockholm.

Vad är en chokladprovning?

På en chokladprovning får du lov att gå amok på choklad. Du betalar ett pris och får möjlighet att smaka på all den choklad som serveras. Chokladprovning kan förekomma i olika typer, på vissa ställen är det en bestämd provning, medan de på andra ställen påminner mer om en kurs, där du har möjlighet att lära dig att göra din egen choklad och ta den med dig hem. Chokladprovningar är något av det mest utsökta du kommer uppleva.

Chokladprovningar 2018

Det hålls chokladprovningar hela tiden och det är inte så märkligt när man tar i beaktning hur mycket vi svenskar gillar det. Här på sidan kan du se alla de chokladprovningar och chokladkurser som hålls under 2018. Vi uppdaterar sidan löpande med nya provningar, så att du alltid kan se vilka möjligheter du har för att delta i en provning. Det hålls flest chokladprovningar i de största svenska städerna.

Arrangörer

Det finns många arrangörer av chokladprovningar. I Sverige finns det några kända chokladtillverkare som regelbundet håller provningar av sin choklad. Där finns det väldigt många chokladverksamheter som håller provningar och det arrangeras även food tours i storstäderna som ofta går förbi en chokladverksamhet. Här kan du läsa lite mer om de största arrangörerna av chokladprovningar.

Upplevelse.com

Sveriges största upplevelseprotal arrangerar en uppsjö av chokladprovningar i hela landet. Gemensamt för alla provningar är att du får smaka på många olika chokladsorter och du får en massa kunskap om hur man gör choklad från grunden samt med olika smaker. Sist men inte minst, så erbjuder alla chokladprovningar hos Upplevelser.com på hela historien om hur chokladen blev till och hur den har utvecklats till den choklad vi känner till idag.

Taysta

Taysta har hängivit sig åt att hålla alla former av provningar i Sverige. Du kan deltaga i vinprovningar, ölprovningar, ostprovningar, ciderprovningar och givetvis chokladprovningar, ibland även i kombination med t.ex. vin eller annan alkohol. De håller provningar i de största städerna i Sverige och listan över evenemang uppdateras hela tiden. Deras chokladprovningar hålls i Sveriges storstäder såsom Gävle, Göteborg, Malmö, Stockholm, Uppsala, Västerås och Örebro.