Är det överhuvudtaget december om du inte har en chokladjulkalender för att tala dagarna fram till den 24: e? För många danskar är en chokladjulkalender ett måste för att få rätt julstämning, och många tusentals kalendrar säljs varje år, samtidigt som fler och fler olika sorter anländer. Alla de stora godis- och chokladföretagen har nu sin egen julkalender, och billiga kalendrar av tvivelaktig kvalitet finns i allt från Gurli Gris till Spiderman och Fortnite-motiv.

Inte alla är lika bra, så här har jag skrivit några förslag på några julekalendrar som jag tycker är bra och / eller annorlunda och i hög kvalitet.

Jingle Balls kalender av Chili Klaus

Denna julekalender är ett måste för alla chilivänner där de vanliga chokladkalendrarna bara inte räcker. Bra nog, julen är söt, men den måste också vara stark, eller hur? Chili Klaus, som blev känd för att ha smakat starka chili med kändisar, blev en hit på sociala medier och har sedan dess utvecklats till ett fenomen med ett solid märke bakom sig. Han har gjort allt från chips till öl, choklad, sås och mycket mer.

Med denna kalender får du 25 olika delikatesser i form av bland annat. a. vingummi, karamell och choklad. Allt med en god eftersmak av chili. “Vindstyrkan” går från mild till helt sinnessjukt stark, och här kan bara de mest hårdiga delta. Vissa av dörrarna är därför också märkta med en skalle, så du vet när du kanske behöver hitta ett kallt glas mjölk. Så det är inte för barn, men om du är i chili, så är detta det perfekta sättet att söta (eller ska jag säga förstärka?) Varje dag fram till jul.

Jag hoppas att den här artikeln gav lite inspiration för att hitta årets julekalender, eller kanske bortskämma någon nära dig. Har du stött på en julkalender som jag borde nämna, eller har du något att lägga till, skriv sedan äntligen en kommentar nedan.