När det kommer till att ha en trevlig vinprovning, är det alltid viktigt att ha något att titta på för att höja stämningen. Det bästa sättet att göra detta är genom att se en film. Det finns många filmer som passar perfekt för vinprovning. Välj film utifrån vilket sällskap ni är och vad för stämning som ska skapas under vinprovningen. Oavsett vilken film du väljer, är det säkert att din vinprovning blir extra speciell med den perfekta filmen.

Titta på komedifilmer under vinprovningen

Vinprovning är ett utmärkt sätt att njuta av goda viner och samtidigt ha kul. Något som kan passa bra in i rätt sällskap är komedifilmer. Det kan faktiskt förbättra upplevelsen. Det finns många olika komedifilmer att välja emellan men några som har blivit mycket populära de senaste åren är Marvels filmer. Det finns så många roliga ikoniska scener från de klassiska Avengers-filmerna till mindre kända titlar som Guardians of the Galaxy. Ett alternativ ifall vinprovningen sträcker sig över många timmar är att se på Marvel filmerna i ordning. Man kan börja med en film och sedan prova olika typer av vin för att hitta den perfekta smaken för varje scen. Vinet kan antingen matchas med humorn i filmen, eller så kan det matchas med de olika miljöerna som visas i filmen. När man har valt rätt vin till varje scen, blir det en helt ny upplevelse att se filmen igen.

Skapa en romantisk vinprovning med klassiska drama filmer

För att skapa en romantisk vinprovning är klassiska drama filmer ett perfekt sätt att skapa en stämningsfull atmosfär. Börja med att välja ut några av dina favoritdrama filmer och skapa en lista över dem. Två exempel på romantiska komedier är “When Harry Met Sally” eller “Notting Hill”. Nästa steg är att hitta lite goda viner som passar till varje film. Försök att hitta olika typer av viner som matchar temat för varje film, såsom röda, vita och roséviner. När du har valt ut dina viner, bjud in några goda vänner och bered upp en smakrik middag som passar till de olika druvorna. Njut sedan av din romantiska kväll tillsammans medan ni ser på filmerna och provar de olika druvorna. Det finns inget bättre sätt att slappna av och ha det trevligt.

Tips på filmer att se på när man har vinprovning

När du har vinprovning är det alltid trevligt att ha något att titta på som kan förhöja upplevelsen. Det finns många filmer som passar perfekt till en vinprovning, och här är några av de bästa:

1. Sideways (2004)
En komedi-drama om två gamla vänner som reser genom Kalifornien och provar olika viner.

2. Mondovino (2004)
Denna dokumentär undersöker hur globaliseringen har påverkat den italienska vinvärlden.

3. Bottle Shock (2008)
En dramakomedi om en amerikansk producent som tävlar mot franska producenter i ett internationellt vinprovningslopp.

4. A Good Year (2006)
Russell Crowe spelar en brittisk investerare som ärver sin farbrors gård i Provence, Frankrike, och lär sig mer om livet och goda viner under sin tid där.

5. Sommaren med Monika (1953)
Den svenska klassikern handlar om två ungdomars romantiska semester till skärgården och de två gifter sig. Denna film porträtterar även deras relation i vardagslivet och hur de hanterar det.

Vinprovning är en av de bästa sakerna att göra när du vill ha en trevlig kväll. För att få det ännu mer speciellt kan du se på några bra filmer som passar in i stämningen. Det är alltid trevligare att dela upplevelsen med någon som är lika intresserad av vin och film som du. Om du har en stor grupp kan ni ha ett tema för kvällen, så att alla kan njuta av det tillsammans. Vilka är dina favoritfilmer att titta på under vinprovning?